קורות חיים לענף הבנייה, איך עושים את זה נכון?

banner_bg

תוכן עניינים

שיתוף:

מה זה קורות חיים?

קורות חיים הוא מסמך חיים בסיסי במיוחד בתחום התעסוקתי. קורות החיים נשלחים על ידי אדם שמחפש עבודה אל מעסיקים פוטנציאליים ומאפשר למעסיקים לקבוע את מידת ההתאמה של המועמד לתפקיד הנדרש. בקורות החיים מציג המועמד את פרטיו האישיים, השכלתו וכישוריו המקצועיים, כמו כן, בקורות חיים נצטרך להציג גם היסטוריה וניסיון תעסוקתי.

לסיכום, כל תהליך של מציאת עבודה כרוך בהגשת קורות חיים למעסיקים השונים. רבים לא מבינים שקורות החיים הוא כרטיס הביקור שלכם, וחשוב לזכור – "אין שני לרושם ראשוני".

מה החשיבות לסדר הנכון במהלך בניית קורות החיים?

לדעתנו האישית, קורות חיים בענף הבניה צריכים להתבצע בצורה קצת שונה משאר הענפים בשוק, לכן סדר קורות החיים צריך להתבצע בצורה הבאה:

פרטים אישיים:

פרטים אלו יכללו שם מלא, טלפון נייד, כתובת מייל, תאריך לידה ועיר מגורים.
ניתן להוסיף גם מצב משפחתי אך לא חובה.

תכונות אופי:

עליכם לרשום לכל היותר 2 שורות בראש הדף אילו תכונות אופי מקצועיות משקפות אתכם. חשוב לשמור על תמציתיות וענייניות, מאחר וזה מה שיקבע עבור המעסיק מי אתם. מעבר לכך, חשוב מאוד לא להגזים ולהתפרע בתכונות האופי כי בסופו של דבר זה מה הם יצפו מכם.

השכלה:

עליכם לציין את ההשכלה הרלוונטית ביותר למשרה שאליה אתם שואפים להתקבל.
חובה לרשום את מוסד הלימודים בו למדתם וכמובן לציין אם ביצעתם קורסים או השתלמויות מסוימות, שמתאימות למשרה המבוקשת. ניתן לציין את הממוצע ציונים שקיבלתם ואם יש לכם הסמכה נוספת בנוסף לתעודת הנדסאי או מהנדס בניין, למשל כמו תעודת מתכנן מבנים.

ניסיון תעסוקתי:

עליכם לציין באילו מקומות עבודה עבדתם לאורך השנים. רצוי לרשום את סדר העבודות מהמצב הנוכחי שלכם כיום ולהמשיך לציין עבודות מהעבר, כמו כן, רצוי גם לרשום את השנים שבהם עבדתם מבלי לציין את חודשי העבודה וגם לא לציין שם החברה בה עבדתם אך כן לציין מה שווי הפרויקט עליו עבדתם. חשוב מאוד להמנע מלציין תפקידים שלא רלוונטיים לענף הבניה ורצוי לפרט בקצרה מה היה מהות התפקיד בחברה שבה עבדתם. חשוב מאוד לא להפריך את היסטוריית התעסוקה ואת מהות התפקיד שלכם מהסיבה שמעסיקים רבים מבינים לבד מתי קורות החיים מופרכים מעבר למידה ומתי הם הגיוניים. להזכירכם, במידה וביצעתם את חישובי הכמויות בפרויקט הגמר בניהול בצורה טובה ואתם יודעים איך לחשב כמויות, רצוי להדגיש זאת.

ניסיון בתוכנות:

עליכם לציין באילו תוכנות אתם יודעים להשתמש בשליטה מלאה וזאת כמובן בהנחה ותוכנות אלו רלוונטיות למשרה אליה אתם מעוניינים להתקבל. להזכירכם, במידה וביצעתם השתלמות מסוימת על אחת התוכנות, כדאי ואף רצוי להדגיש זאת בקורות החיים.

שפות:

עליכם לציין אילו שפות אתם דוברים, כמובן שאם יש שפה ספציפית שהינכם יודעים שזו השפה המדוברת במשרה שאליה אתם רוצים להתקבל אז חובה להדגיש אותה.

רישיון נהיגה:

דבר הבסיסי ביותר שקיים, אם הינכם מחזיקים ברישיון נהיגה מסוים, הדגישו זאת.

המלצות:

אם ברשותכם המלצות ממעסיקים שונים מענף הבניה בלבד, רצוי מאוד לציין זאת.
כמובן שלא לצרף את מכתב ההמלצה, אלא לציין שהמלצות יינתנו על פי דרישה.

טיפים לפני שליחת קורות החיים שלכם:

  1. טרם שליחת קורות החיים שלכם בפלטפורמות מסוימות, רצוי מאוד לשמוע חוות דעת ביקורתית, להתייעץ עם מכר שכבר עובד בענף הבניה לעיין בקורות החיים שבניתם ולתת התייחסות לטקסט הכתוב ולבצע הגהה במידת הצורך. כשאנחנו רושמים לעצמנו את קורות החיים אנחנו פחות רגישים לטעויות ונמנעים בתת מודע מלשים לב אליהן באופן טבעי, זה למה חשוב מאוד לתת לבן אדם חיצוני לבצע בדיקה יסודית לקורות החיים.
  2. שמרו על גופן אחיד לאורך כל קורות החיים. מקורות חיים שהתקבלו אצלנו הבחנו בכך שסטודנטים רבים משנים את גופן הטקסט במקטעים מסוימים או מגדילים את הפונט יותר מדי או במצבים גרועים יותר, לא שומרים על מרווחים אחידים וזה נראה רע בעין.
    אל תשכחו! קורות החיים הם כרטיס הביקור שלכם, חשוב מאוד לשמור על אסתטיקה.
    רצוי להיעזר בגופן Arial בגודל 10-12 ולא יותר.
  3. הדגישו נושאים חשובים שעליהם אתם רוצים שיתנו התייחסות, חשוב מאד להבדיל בין טפל לעיקר ולא להדגיש דברים מינוריים. לדוגמה, אם ביצעתם מגה פרויקט בעלות גבוהה משלב החפירות ועד שלב המסירה, רצוי מאוד להדגיש זאת.
  4. יצרתם קורות חיים, התקבלתם למשרה חדשה? רצוי לעדכן את קורות החיים שוב!
    אנשים רבים נוטים שלא לעדכן את קורות החיים בשל חוסר סבלנות וחבל. אם התנסיתם במשרה חדשה או ביצעתם קורס כלשהו שקשור לענף הבניה רצוי מאוד לציין זאת בקורות החיים.
  5. חשוב להיות נקודתיים וספציפיים, לא להעמיס בפירוט יתר ולרשום פרטים לא רלוונטים בקורות החיים. קורות החיים צריכים להתפרס על דף אחד בלבד! אל תשכחו, זה לא הכמות, אלא האיכות.
  6. המייל המופיע בפרטים האישיים צריך להיות מייל ייצוגי ומקצועי, עד כמה שזה נשמע מצחיק. שמענו ממנהלי פרויקטים רבים אשר פסלו קורות חיים שהשולח ציין בקורות החיים מייל של וואלה או מייל עם תאריך הלידה שלו או כל מיני אותיות שלא קשורות.
  7. קורות חיים שולחים אך ורק בקובץ PDF הכתוב על שמכם המלא ותעודת הזהות שלכם.
    אנשים רבים מעבירים את קורות החיים בקובץ Word ואינם מבינים שלעיתים קרובות שהקובץ לא נפתח כמו שצריך, וזה עלול להקרין מצג שווא.
  8. אין לציין בקורות החיים איזו משרה אתם מחפשים! קורות החיים זה כרטיס הביקור שלכם ומאחר שזה המצב, אין סיבה הגיונית לרשום את המשרה שאתם מחפשים בקורות החיים.
  9. לסיום, וכאן נדגיש את הדבר החשוב ביותר – שגיאות כתיב! הקפידו להתנסח בעברית תקינה ורהוטה. לא ייתכן שיימצאו שגיאות כתיב בכרטיס הביקור שלכם.

אנחנו מאחלים דרך צלחה לכל הקוראים ומקווים שתוכלו למצוא את המשרה הראשונה שלכם.
דעתנו האישית שברגע שקורות החיים מסודרים קצת יותר טוב זה כבר מגדיל את הסיכויים לצלצל אליכם ומפה,
זה כבר תלוי ביכולת הביטוי שלכם עם המראיינת.


צרו איתי קשר בווטסאפ

דילוג לתוכן